Çağrı Merkezi Nedir ? (callcenter)

Çağrı Merkezi Nedir ? (callcenter)

Günlük hayatımızın her noktasında iletişim kurduğumuz kurum veya kuruluşların iletişim hatları. Genel anlamda baktığımızda haftada bir kez olsa bile iletişim kurarız.” Kargom nerde deriz ararız, lastiğim patladı ararız, ürünüm hatalı geldi ararız, kaldırımda araba var” ararız değil mi hayatımızın her noktasında yer alan iletişim merkezleridir. Çağrı merkezleri sadece telefon iletişim kanalının dışında resmi web sitelerinden, mobil uygulamalarından, iletişim noktaları, sosyal medya üzerinden dahi ulaşabilmektedir.

Hayati noktalarda en önemli iletişim hattıdır. Örneğin 112 bizim en önemli çağrı merkezlerinden bir tanesidir.

Çağrı merkezleri kurum ve kuruluşların beynidir diyebiliriz. Neden sorarsanız son kullanıcılarla iletişim kuran tek nokta olduğunu söyleyebiliriz. Kuruluşlar ürettikleri ürünler verdikleri hizmetler veya verecekleri destek hizmetlerini çağrı merkezleri üzerinden sağlarlar. 

Çağrı merkezleri üzerinden gelen TALEP, BİLGİ, ŞİKAYET, ÖNERİ, ÖVGÜ gibi başvurular doğrultusunda kendilerini çok daha iyi yerlere getirebilmektedirler. Çağrı merkezleri üzerinden aldıkları geri bildirimler sayesinde yeni ürünler, yeni hizmetler sunabilmektedir. Vermiş oldukları hizmetleri veya sattıkları ürünleri geliştirebilmektedirler.

Peki bu çağrı merkezleri nasıl çalışır, nelere dikkat ederler adım adım tanıyalım…

Çağrı Merkezi Nedir ? (callcenter)
Başa dön